X


Тури на 8-е Березня та 1-ше травня!!! Бронюєм на перед та економим!

Народження вина:

 

Грецька легенда присвоює факт відкриття виноградної лози пастухові на ім'я Естафілос, який, відправившись на пошуки зниклої вівці, знайшов її, під час поїдання виноградного листя. Пастух зібрав з лози декілька досі невідомих плодів, відніс їх своєму господареві Ойносу, який вичавив з плодів сік. Сік з часом ставав все ароматнішим і таким чином вийшло вино. Римськая міфологія припускає, що перша у світі лоза була посаджена Сатурном.

У Персії існує своя легенда про походження вина і винограду: говорять, що одного дня, коли цар Джамшид відпочивав під тінню свого шатра і спостерігав за процесом вчення своїх лучників, то його відвернула якась сцена, що відбувалася неподалік. Велика птиця задихалася в пащі величезної змії. Цар наказав своїм лучникам негайно вбити змію. Одним влучним пострілом змія була уражена в голову.Звільнена птиця вирвалася з пащі мертвої змії і підлетіла до ніг володаря Персії, зронила перед ним з дзьоба декілька зерняток, які скоро проросли. Із зерняток виросли гіллясті дерева, що дали безліч плодів. Цар Джамшид дуже любив сік цих плодів, але одного дня йому принесли сік, що ледве підкиснув, цар розсердився і наказав його заховати. Пройшло декілька місяців. Одна прекрасна рабиня, улюблениця царя, стала страждати нестерпимими головними болями і забажала померти. Виявивши знехтувану царем пляшку з соком, рабиня випила все до дна. Природно, вона впала без відчуттів і після довгих безсонних ночей проспала декілька днів, а коли прокинулася, то стала бадьорою і здоровою. Звістка про дивне зцілення дійшла до вух царя, і він проголосив кислий сік дивних плодів "царськими ліками".

Вибір страв до вина визначається декількома принципами. Складні смаки вимагають простих вин, а складні вина потребують простих страв. Чим тонше вино, тим простіше їда. Смакова відповідність — основний показник для вибору напою до даного блюда. Як правило, солодка їжа зробить смак сухого вина дуже кислим, але молоде вино з різким фруктовим тоном добре підійде до солодких і пікантних блюд, а ледве кислувате — до блюд, що мають гострий смак. Десерт має бути солодшим, ніж вино, яким його запивають. Найбільші вороги хорошого вина: тютюновий дим, пряні кулінарні запахи, оцет, кислота плодів цитрусових, жирні сорти риби, ваніль, шоколад... У зв'язку з цим, закріпилися певні табу. Наприклад, не можна подавати червоне сухе вино до рибних консервів і шоколаду, напівсолодке — до гострого соусу на оцтовій основі. Французьке вино і кетчуп — несумісні. Ідеально вибране вино дозволяє відчути тонші смакові нюанси блюд.

За підрахунками сучасних дослідників, з келихом вина людина отримує: 15 міліграм фосфору, 10 міліграм кальцію, 11 міліграм калія, 6 міліграм натрію, а в одному літрі вина — 8,7 міліграм тіаміну, 9,2 міліграм рибофлавіну, 0,9 міліграм пантотенової кислоти, 3,7 міліграм вітаміну Вд, 0,5 міліграм піридоксину, а також 1000-2500 міліграм фенолів в червоному вині і до 1000 міліграма в білому, тобто більше, ніж у виноградному соку і соку інших фруктів. Крім того, у вині під впливом дріжджів синтезується речовина, що володіє протираковою активністю. А ще унікальний склад вина робить його сильним біоенергетичним напоєм. Найбільша пляшка вина у світі має висоту 1,8 метра та вагу 585 кг. Її наповнили 5 австрійських виноробів вином з виноградного сорту Шираз. Продукт назвали «П’ять чеснот». Велику пляшку закупорили корком з пня дерева, оціненого в 3,5 тисячі доларів. Якщо заповнювати цю пляшку вином зі звичайної тари, то знадобиться 387 пляшок вина. В Китаї при розкопках в місті Сіань археологи знайшли вино двохтисячорічної витримки.Бронзовий глечик у формі голови фенікса з рисовим хмільним напоєм бережно дістали і тепер вино зберігається в скляному п’ятилітровому сосуді. Припускають, що вино було виготовлено ще за династії Хань, яка правила Китаєм між 206 р. до н. е. та 24 р. н.е. За назвами вин можна вивчити географію всієї Європи. Французька провінція Шампань дала назву знаменитим ігристим винам, а невеликі міста Коньяк та Кагор – однойменним маркам вина, Малага і Херес – в Іспанії, портвейн названий на честь португальського міста Порту, вино сорту мадера походить від назви острову Мадейра. Слово «вино» пішло від санскритського слова «вена», что означає «любити». Під виноградники у всьому світі зайнято понад 100 млн. гектарів. А це дуже і дуже багато!

Замовити тур

Наші клієнти та партнери

Буковель
Час Поїсти
РА
Королівська Бочка
PROпозиція
Челентано
20 хвилин
Купець
ПРО100 Страхування
Інтернет DKS
Dolex
ІНГО Україна
Інтертелеком
Мультиплекс