X


Літо в Карпатах та Закарпатті! Бронюєм на перед та економимо!

Сироваріня. Сир та вино надзвичайно схожі продукти: - щоб не помилитись при підборі сиру та вина обирайте до сиру біле солодке вино – воно вдало поєднується з будь-яким сиром - з усіх видів сиру найгармонійніше поєднуються земляки!

Отож, ознайомтесь з походженням улюбленого вина та підбирайте до нього сир, що виготовлений у тому ж регіоні

- дуже добре до цієї пари подавати ще третій компонент, який додасть неперевершеності смаку. Тому добре готувати сиро-винну тарілку додаючи виноград, фініки (особливо свіжі), мед, горіхи.

- до голубих сирів не забудьте підібрати солодке вино – воно найкраще підсолодить пініцеліновий аромат сиру.

Який сир для чого: Щоб отримати розплавлений сир на тості, піцці тощо найкраще використовувати сири, що легко плавляться, наприклад, Моцарела, Сулугуні, або Чедер, Серфіллі чи козячий сир. Найкращими для сирних начинок випічки, чи великих макаронів є м’які сири, а для сирних крокетів використовуйте Моцареллу та Брі, що дуже добре плавляться. Для соусів чи суфле підбирайте сири типу Грюйєру, або Чеддеру, які надзвичайно легко топляться та надають яскравого аромату, як і Пармезан, чи голубі сири. Використання голубих сирів надасть особливо пікантного смаку вашій випічці.

Сирна тарілка: Сири різних видів викладають і смакують, зазвичай, за посиленням смаку та аромату, лиш тоді можна зповна відчути аромат кожного. Наприклад: ніжний Брі, Сен Нектер, далі яскраво виражений смак твердого сиру Конте, після нього ще яскравіший Шом, і на завершення букету Рокфор. Щоб розкрити свій аромат, сири не повинні бути холодними, тому не можна перед подачею на стіл тримати в холодильнику. До тарілки добре подавати горіхи, особливо мигдаль, фрукти, або сухофрукти: м’які сири найкраще підкреслить інжир, або грушки, голубі сири – виноград, тверді – ківі, чи ананас.

Сезонність сирів: Кажуть , що сир в різні періоди має відмінності у смаку. Це справді так! Споживати сир найкраще весною та літом, а все через погоду. Зимою домашня худоба тримається в стайнях, де і харчується, відповідно, і молоко за якістю гірше, ніж у сонячну пору. Тому сировари радять з весни споживати свіжі види сирів з козячого молока.

Літо – це пора у сироварінні, коли дозрівають сири з білою пліснявою: Брі, Камамбер – найкращі у цю пору. Восени Рокфор, та цього ж виду сири, дозріває до найкращої кондиції аромату та жирності та Пармезан, стає по особливому смачним. А от на сири масового виробництва цей сезонний розподіл не особливо впливає, зазвичай в будь-яку пору сир має однаковий смак, адже виготовляється в однакових умовах і зимою, і в літку.

Сирні гонки в Глостері: В Англії у місті Глостер живуть люди, які вже 200 років потому завели традицію, що вшановує їх любов до сиру, але дуже дивним чином. Тут щорічно влаштовують гонки за кавалком сиру вагою 8 фунтів (3,5 кг) з дуже крутого схилу Купер-Хілл. І все б нічого, але швидкість кругла голівка сиру розвиває до 130 км/год, а схил справді надзвичайно крутий та нерівний, тому усі учасники злітають до перемоги катуляючись, летючи та ламаючи собі кінцівки. Видовище це справді веселе і кожного року збирає до 6-7 тис. глядачів. Безстрашні учасники ще й своїми костюмами, справді, перетворюють ці змагання на шоу, що є надзвичайно травматичним, але не лякає відважних любителів сиру! Насправді миші не люблять сир! Одна з найбільших обман є та, що миші обожнюють сир! Насправді ж вони його зовсім не люблять – це довели вчені Масачусецкого університету, досліджуючи харчування тварин. Продукти з сильним запахом і яскравим смаком, навряд чи засмакують гризунам – вони надають перевагу їжі з високим вмістом цукру, їх улюблені ласощі - фрукти, злаки, але аж ніяк не сир. Тому назвати мишей вишуканими гурманами, які розуміються в справжніх делікатесах ми не можемо!)

Замовити тур

Наші клієнти та партнери

Буковель
Час Поїсти
РА
Королівська Бочка
PROпозиція
Челентано
20 хвилин
Купець
ПРО100 Страхування
Інтернет DKS
Dolex
ІНГО Україна
Інтертелеком
Мультиплекс